Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ταξίδι στη Βαρκελώνη: Α' Μέρος

Η Βαρκελώνει αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για νέους, παρέες, ζευγάρια αλλά και οικογένειες. Η πανέμορφη αυτή ισπανική πόλη, η πρωτεύουσα της Καταλωνίας,συνδυάζει τη μοντέρνα αρχιτεκτονική με τα μεσαιωνικά σοκάκια, τους πράσινους λόφους με τη θάλασσα και τις υπέροχες αμμουδιές.  


Η Βαρκελώνη, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992, μεταμορφώθηκε από παρηκμασμένη βιομηχανική πόλη σε πολιτιστική πόλη με μεγάλη αρχιτεκτονική ανάπτυξη αξιοποιώντας τα κατασκευαστικά της έργα. Έτσι το λιμάνι, που μέχρι τότε ήταν βιομηχανικό, έχει μετατραπεί σε τουριστική περιοχή με μεγάλες παραλίες, φοίνικες και πολλά εστιατόρια. H πιο γνωστή παραλία είναι η Barceloneta, που βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο και είναι προσβάσιμη με το μετρό ή ακόμη και με τα πόδια. 

 Ο πιο γνωστό δρόμος της Βαρκελώνης, είναι η Rambla, ένας πεζόδρομος που ξεκινάει από την Placa Catalunia και καταλήγει στην παραλία και στο άγαλμα του Κολόμβου. Ο δρόμος αυτός είναι γεμάτος από κόσμο όλες τις ώρες της ημέρας και υπάρχουν μαγαζάκια και cafe σε πολλά σημεία. Καλό είναι όμως, να στρίψετε σε κάποιο στενό αριστερά καθώς κατεβαίνετε, και αφού περπατήσετε στους μεσαιωνικούς της δρόμους, θα καταλήξετε σε κάποια από τις παλιές πλατείες που θα σας ενθουσιάσει.



Τα αξιοθέατα της πόλης είναι πολλά και για όλα τα γούστα. Αν σας αρέσουν τα μουσεία και οι τέχνες, μην παραλείετε να επσκεφθείτε το μουσείο του Πάμπλο Πικάσο, του Χουάν Μιρό και του Σαλβαντόρ Νταλί. Επίσης, το μουσείο εθνικής τέχνης της Καταλονίας, με γοτθικά, μπαρόκ, ρωμαϊκά και αναγεννησιακά έργα είναι εξαιρετικό. 


Ο πιο χαρακτηριστικός γιαγαντιαίος ναός είναι η Ρωμαιοκαθολική Sagrada Familia και ακολουθεί ο τεράστιος γοτθικός καθεδρικός ναός. Ένα άλλο αξιοθέατο, που παρουσιάζει σε μικρογραφία την αρχιτεκονική και την κουλτούρα από όλες τις περιοχές της Ισπανίας, είναι το Ισπανικό χωριό. 


Φυσικά δεν πρέπει να χάσετε τις κατασκευές του αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί. Εκτός από τη Sagrada Familia, που έχει ήδη αναφερθεί, αξίζουν επίσης τo Perdrera και το Casa Batlo. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά έργα του είναι και το Park Guell στο λόφο el carmel, που περιέχει δημιουργήματα του Gaudí όπως συντριβάνια με δράκους όλα διακοσμημένα με το πολύχρωμο μαρμάρινο μωσαϊκό που χαρακτηρίζει την πόλη της Βαρκελώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου