Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας

Ο Αύγουστος αποτελεί τον κατεξοχήν μήνα των διακοπών για τους Έλληνες, οπότε αν ετοιμάζεστε για εξορμήσεις στις παραλίες ή βρίσκεστε ήδη σε κάποιο παραθαλάσσιο μέρος, δείτε μήπως έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε κάποια από τις παρακάτω παραλίες. Είναι όλες υπέροχες , με τα καταγάλανα νερά τους και τις πανέμορφες αμμουδιές, φαντάζουν σα να βρίσκονται κάπου εξωτικά, κι όμως είναι στην Ελλάδα!
Ναυάγιο, Ζάκυνθος. Η πιο διάσημη παραλία της Ζακύνθου και ίσως και της Ελλάδας. Σ’ ένα μικρό κόλπο με καταγάλανα νερά και βράχια γύρω του, το τοπίο είναι μοναδικό. Το όνομά της, το πήρε από ένα πλοίο που ναυάγησε εκεί στις αρχές της δεκαετίας του ’80.
Μύρτος, Κεφαλονιά. Μία οργανωμένη παραλία με λευκή απότομη πλαγιά, γαλαζοπράσινα και πολύ βαθιά νερά και γύρω της πευκόφυτη βλάστηση. Απολαυστική!
Εγκρεμνοί, Λευκάδα. Δυσπρόσιτη παραλία, με 250 σκαλιά, με λευκή άμμο, κρυστάλλινα νερά και εντυπωσιακούς λευκούς γκρεμούς.
Φαλάσαρνα, Χανιά. Τεράστια παραλία, με μεγάλη αμμουδιά και καθαρά καταγάλανα νερά, αποτελεί μία από τις πιο γνωστές παραλίες της Κρήτης.
Της γριάς το πήδημα, Άνδρος. Ρηχή θάλασσα με καταπράσινα νερά, προσβάσιμη με το αυτοκίνητο μέχρι ένα σημείο και μετά με τα πόδια από ένα στενό μονοπάτι με ένα τεράστιο βράχο μέσα στη θάλασσα. Ο θρύλος θέλει να έπεσε από εκεί η γριά μετανιωμένη που βοήθησε τους Τούρκους κι έτσι δόθηκε το όνομα στην παραλία.
Καβουρότρυπες, Χαλκιδική Στη Σιθωνία, μικρά κολπάκια με τυρκουάζ νερά, έντονη βλάστηση γύρω της με γλυπτά στα βράχια, υπήρξε μία από τις αγαπημένες παραλίες των γυμνιστών.
Βοϊδοκοιλιά - Πύλος – Πελοπόννησος. Λεπτή άμμος με ρηχά νερά, γύρω της αμμόλοφοι και πολύχρωμα λουλούδια σε ημικυκλικό σχήμα, έγινε γνωστή λόγω του περίφημου ξενοδοχείο Costa Navarino, που άνοιξε στην περιοχή.
Σίμος, Ελαφόνησος. Ψιλή και βελούδινη άμμος, στο ανατολικό τμήμα των Κηθύρων, με εξωτικά νερά και λευκούς κρίνους στη θάλασσα.
Μπάλος, Χανιά. Το τοπίο δείχνει εξωτικό, με τα πεντακάθαρα νερά και την ψιλή άμμο δεν είναι τυχαίο ότι την αποκαλούν Καραϊβική της Κρήτης.
Σαρακήνικο, Μήλος. Ηφαιστειογενή, σμιλεμένα πετρώματα, σκαλισμένες σπηλιές που ήταν πειρατικό ορμητήριο και καταπράσινα νερά.

4 σχόλια:

  1. Οι εγκρεμνοι στην Λευκάδα είναι κορυφαία παραλία.
    Υ.Γ. Στις υπόλοιπες δεν έχουμε πάει!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να επισκεφθείτε και τις Καβουρότρυπες στη Χαλκιδική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατ' αρχήν, είναι Μήλος!Έπειτα, από το πιο ωραίο νησί των Κυκλάδων (Μήλος), επέλεξες αυτή??Το Τσιγκράδο για παράδειγμα είναι πολύ καλύτερο...Για Κλέφτικο, δεν το συζητάω καν!! Τέλος, η περιγραφή για το Σαρακήνικο ταιριάζει "γάντι" στο Κλέφτικο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ok, Σ'ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή