Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Τα 7 καλύτερα μουσεία της Ευρώπης

Αν βρεθείτε σε μια από αυτές τις ευρωπαϊκές πόλεις, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε κάποιο από τα μουσεία που σας προτείνουμε. Αξίζει σίγουρα τον κόπο!


1.Μουσείο του Λούβρου – Παρίσι 

Η γυάλινη πυραμίδα του είναι το σήμα κατατεθέν του Παρισιού και αποτελεί το μουσείο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο. Διαθέτει συλλογές από διάφορες εποχές όπως από την Αναγέννηση (η Μόνα Λίζα, έργα του Μικελάντζελο, του Ραφαήλ, του Μποτιτσέλι, του Τισιάνο) καθώς φυσικά και από την ελληνική αρχαιότητα (τα πιο ξεχωριστά :Αφροδίτη της Μήλου, Νίκη της Σαμοθράκης). 


2. Βρετανικό Μουσείο – Λονδίνο 

Το μουσείο αυτό έχει παγκόσμιες συλλογές από ασιατικά, αιγυπτιακά, ελληνικά, αζτέκικα και κλασικά έργα τέχνης. Τα σημαντικότερα είναι οι αιγυπτιακές μούμιες, η στήλη της Ροζέτας και τα Ελγίνεια Μάρμαρα από τον Παρθενώνα. 


3.Γκαλερί Uffizi – Φλωρεντία 

 Το Ουφίτσι περιέχει μία εξαιρετική συλλογή από χιλιάδες καλλιτεχνικά έργα της Ιταλίας, όπως η «Γέννηση της Αφροδίτης» του Μποτιτσέλι και η «Αφροδίτη του Ουρμπίνο», του Τισιάνο. Υπάρχουν επίσης, ελληνικά και ρωμαϊκά γλυπτά καθώς και μπαρόκ και αναγεννησιακοί πίνακες. 


4.Ερμιτάζ – Αγία Πετρούπολη

 Ένα μουσείο, που αρχικά ήταν τα χειμερινά ανάκτορα, άνοιξε το 1852 και σήμερα φιλοξενεί περισσότερα από 3.000 εκθέματα. Τα διασημότερα από αυτά είναι τα ρωσικά εμβλήματα και συλλογές των Faberge, Gaugin, Monet, Rodin, Renior, da Vinci, Rembrant, Michelangelo και Rubens. 


5.Μουσείο Πράδο – Μαδρίτη 

 Σημαντικέ συλλογές από πίνακες και έργα με ποιο σημαντικές αυτές των Ισπανών Αριστοτεχνών -όπως ο Velazquez, o Goya, o Murilla και ιδιαίτερα ο El Greco- είναι ασυναγώνιστη. Επίσης, υπάρχουν διάφορες εκθέσει, γλυπτά, νομίσματα και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα. 


6.Μουσείο του Βατικανό – Ρώμη 

Το Μουσείο αυτό είναι πασίγνωστο για τα έργα του Μικελάντζελο και κυρίως για το περίφημο ταβάνι με τη θεϊκή δημιουργία του κόσμου. Ο Ραφαήλ, αλλά και ο Μποτιτσέλι, ο Γκιρλάντιο και ο Περουτζίνο, είναι κάποιοι από αυτούς που επιμελήθηκαν τις τοιχογραφίες, συνεισφέροντας τελικά σε αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα. 


7.Μουσείο της Ακρόπολης – Αθήνα 

 Ένα αρχαιολογικό μουσείο που επικεντρώθηκε στα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης των Αθηνών. Το μουσείο χτίστηκε για να στεγάσει κάθε τεχνούργημα που βρέθηκε πάνω στο βράχο και στα πόδια του, από την ελληνική Εποχή του Χαλκού μέχρι τη Ρωμαϊκή και Βυζαντινή Ελλάδα. Αν δεν το έχετε επισκεφθεί ακόμη, ήρθε η ώρα να το κάνετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου