Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

6 καλύτεροι προορισμοί στην Αφρική!

Σίγουρα η Αφρική δεν αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, όμως αν επιλέξετε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα αξίζει να επισκεφθείτε έναν από τους παρακάτω προορισμούς που σίγουρα θα σας συναρπάσουν.





 1. Μασάι Μάρα - Κένυα

Ένα μαγευτικό εθνικό πάρκο στη νοτιοδυτική Κένυα με όλα τα άγρια ζώα, λιοντάρια, λεοπάρδαλεις, τσίτα, ζέμπρες.


2. Όρος Κιλιμάντζαρο
Το υψηλότερο βουνό της Αφρικής βρίσκεται στην Βορειοδυτική Τανζανία και πολύ κοντά στον Ισημερινό. Αποτελεί μεμονωμένο ηφαιστειογενή ορεινό όγκο με δύο κορυφές.

3.Καταρράκτες της Βικτωρίας
Βρίσκονται μεταξύ της Ζάμπια και της Ζιμπάμπουε. Δημιουργούνται από τον ποταμό Ζαμβέζη, και αποτελούν κάποιους από τους μεγαλύτερους καταρράκτες του κόσμου.

4.Πυραμίδες της Γκίζας
το αρχαιότερο σωζόμενο μνημείο από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου και είναι οι πιο διάσημες πυραμίδες του κόσμου. Βρίσκονται στην Αίγυπτο.

5.Κέιπ Τάουν
Η πρωτεύουσα της Νότιας Αφρικής είναι πολύ γνωστή για το λιμάνι της, τη χλωρίδα της περιοχής και για δύο μοναδικά γεωγραφικά χαρακτηριστικά: Το Τραπεζοειδές Όρος (Table Mountain) που δεσπόζει πάνω από την πόλη και το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας, περί τα 30 χιλιόμετρα νότια.

6.Ζανζιβάρη - Τανζανία
 είναι σύμπλεγμα νήσων στον Ινδικό Ωκεανό. Σήμερα αποτελεί τμήμα της Τανζανίας και αποτελείται από πολυάριθμα μικρά νησιά και δύο μεγάλα. Οι παραλίες θα σας ενθουσιάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου