Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Διακοπές στη Βουλγαρία?

Ψάχνετε που να πάτε για να ξεφύγετε το σαββατοκύριακο αλλά δε θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα? Θέλετε να δείτε κάτι διαφορετικό και να μην πληρώσετε μια περιουσία?
Μήπως ήρθε η ώρα να κάνετε ένα ταξιδάκι στη Βουλγαρία και συγκεκριμένα στην πόλη Μπλαγκόεβγραντ (ή αλλιώς Άνω Τζουμαγιά)?

Ειδικά για εμάς που ζούμε στη Βόρεια Ελλάδα είναι ένας πολύ κοντινός προορισμός, απέχει από τη Θεσσαλονίκη μόνο 200χλμ. Σίγουρα οι περισσότεροι έχετε ακουστά το Μπάνσκο, όμως το Blagoevgrad είναι μια πόλη που διθέτει τα πάντα. Με 70.000 πληθυσμό, είναι ικανή να προσφέρει τη διασκέδαση που επιθυμείτε.


Στην πόλη υπάρχουν πολλές καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια, καλή και φθηνή αγορά και αρκετά νέος κόσμος. O Στρυμώνας (struma) διασχίζει την πόλη προκαλώντας ένα όμορφο τοπίο με αρκετό πράσινο. Το κέντρο της πόλης βρίσκεται στην περιοχή Varosha, που είναι η παλιά πόλη με πέτρινα κτίρια και γραφικά δρομάκια.


Σίγουρα η περιοχή έχει ακόμη τα κατάλοιπα του κουμμουνισμού, όμως πραγματικά αξίζει να την επισκεφθείτε. Ακόμη και η διαδρομή μετά το Σαντάνσκι, στην κοιλάδα του Στρυμώνα, προσφέρει ένα μαγευτικό τοπίο.

Το φαγητό και το ποτό είναι πολύ φθηνά (θα χορτάσετε με 10€ για δύο άτομα). Η διαμονή είναι επίσης πολύ οικονομική αφού υπάρχουν πολύ καλά και καθαρά ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης με πρωινό και οι τιμές για το δίκλινο ξεκινούν από 20 €.

Καλή διασκέδαση λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου