Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Καλοκαιρινές διακοπές στο Πήλιο!

Το Πήλιο είναι από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας και αποτελεί ιδανικό προορισμό διακοπών όλο το χρόνο. Οι παραλίες του φημίζονται για τα καθαρά νερά και το ωραίο περιβάλλον και πολλές έχουν βραβευτεί με γαλάζια σημαία από την Ε.Ε.

Η Χερσόνησος του Πηλίου βρίσκεται σε ιδανικό σημείο και καθώς βρέχεται από το Αιγαίο Πέλαγος στα ανατολικά παράλια και τον Παγασητικό κόλπο στα νότια, προσφέρει στον επισκέπτη πολλές επιλογές για κολύμπι σε πανέμορφες παραλίες.

Υπάρχουν κοσμικές παραλίες, ήσυχες και απομονωμένες, με χρυσαφένια αμμουδιά ή μαργαριταρένια βότσαλα. Οι παραλίες του Πηλίου είναι ιδανικές για χαλάρωση, κολύμπι και ψάρεμα ενώ πολλές από αυτές προσφέρονται ιδανικά και για θαλάσσια sports.


Στο Πήλιο υπάρχουν πολλά τουριστικά θέρετρα και παραθαλάσσιοι οικισμοί που είναι άρτια οργανωμένοι τουριστικά και προσφέρονται για καλοκαιρινές διακοπές κοντά σε πανέμορφες παραλίες και γραφικές ακτές.

Το καλύτερο απ' όλα βέβαια είναι ότι μπορείτε να πάτε οδικώς και να βρείτε αρκετά οικονομικά ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά και ξενοδοχεία. 

Μερικές από τις καλύτερες παραλίες του Πηλίου είναι :

Καλά Νερά
Η παραλία στο τουριστικό θέρετρο Καλά Νερά είναι από τις πιο γνωστές και έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία. Τα νερά είναι πολύ καθαρά και θα απολαύσετε δροσερές στιγμές στον καλοκαιρινό ήλιο. Κατά μήκος του παραλιακού δρόμου που είναι σκεπασμένος με πλατάνια και ευκαλύπτους, υπάρχουν ταβερνάκια, ουζερί, ψησταριές, μπαράκια και καφετέριες.



Μπούφα
Η Μπούφα είναι η μεγαλύτερη παραλία του Πηλίου και βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Καλά Νερά και Άφησσο. Είναι επίσης από τις πιο γνωστές παραλίες και συγκεντρώνει πολλούς παραθεριστές από τα γύρω χωριά. Είναι πολύ όμορφη και έχει καθαρά νερά.

Μικρό
Η παραλία του Μικρού είναι από τις ομορφότερες του Πηλίου με πολλά δέντρα στην άκρη της, ψιλή άμμο που μετατρέπεται σε πολύ ψιλό βοτσαλάκι κοντά στη θάλασσα και πεντακάθαρα νερά. Παρ’ όλο που το Μικρό είναι μικρός οικισμός, η παραλία του είναι πολύ γνωστή. Θα βρείτε ταβερνούλες και ένα μπαρ που λειτουργούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Μυλόποταμος
Μια από τις πιο διάσημες παραλίες του Πηλίου. Το περιβάλλον της είναι πολύ εντυπωσιακό με τα βράχια και τη χρυσαφένια αμμουδιά, ενώ τα καταγάλανα νερά είναι πάντα καθαρά και σε προσκαλούν για στιγμές δροσιάς. Πολύ κοντά υπάρχουν και άλλες παραλίες που είναι ιδανικές για όμορφες στιγμές και κολύμπι.



Άγιος Ιωάννης
Η παραλία Άγιος Ιωάννης βρίσκεται στα ανατολικά παράλια του Πηλίου είναι πολύ γνωστή και έχει μεγάλη χρυσαφένια αμμουδιά, που συγκεντρώνει πολλούς παραθεριστές.

Φακίστρα
Η δεύτερη διάσημη παραλία του Πηλίου και της Τσαγκαράδας με βραχώδες τοπίο και πλούσια κοντινή βλάστηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου